WHEN THE TRUTH IS TOLD, YOU CAN GET WHAT YOU WANT OR YOU CAN JUST GET OLD.

Tjoho i stugan! Här ligger jag en fredagskväll och ger bort plats ur historieboken till en lite mer entusiastisk mänsklighet. Förra veckan var jag så full att jag sjöng Westlife, så jag planerar att ta det lugnt i helgen. Jag är inne i en off-period. Jag vet inte hur länge jag varit här och jag har ingen aning om hur jag hamnat här bland tolv kuddar, thaisoppa och en påse lösvikt en fredagskväll. Antar att det är någon slags livskris man ska gå igenom när man är 20. Man ska bestämma vad man ska göra med livet, vart man vill och vem man tänker bli. Man vet att man kan göra precis vad man vill, men man har ingen aning om vart man ska börja. Jag funderar och funderar men kan inte komma på vad jag vill. Jag kollar facebook och kommer på vad jag absolut inte vill. Världen är för liten och tiden går för fort, fast man egentligen inte har en aning om vad man har bråttom till. Just nu rullar jag runt på off-mode, dimmig i skallen, allmänt oglad och väntar på något slags tecken, (inte en steppande finsk halleluja-gubbe som kommer in på jobbet och försöker få mej att bli pingstvän tack), en bomb eller något skulle sitta fint. Tack på förhand. Jag går och tar ett glas mjölk så länge. Hörs hej. (Var god tag hänsyn till att detta skrivits vid lidelse av PMS samt symptom som kan ha uppstått när man ätit en hel förpackning migräntabletter på en halv vecka..)

SLAKT PÅ BURK.

På bussen hem efter 13 timmars inventering, mindre rock n roll..

ROCK N ROLL.

Att gå upp klockan fem, hasa på sej mjukisar, köra silverfolie runt en skinkmaka och kuta ikapp 41:an, det är rock n roll det! nu - INVENTERING!

NEVER FELT SO GOOD FEELING BAD.

Har haft sämre dagar att ligga bakis på.. En lätt huvudvärk, som inte smärtar utan bara känns lite mysigt trött och en kropp som har sådan träningsvärk som kommer efter man dragit kamikaze och tyckt att det är hyggligt skutta epelepiskt runt till smurftechno i två timmar. Burkcola, sushi, lösvikt och tv hela dagen. Syrran och hennes manfriend kommer hit och dukar upp trerätters framför Bingolotto (okej, där var jag jävligt sur ett tag för jag hade tänkt åka på temaresa till Aruba men jag vann inte ens en tusenlapp på Clas Ohlsson och syrran vann en hunka och det var droppen). Sen möta upp lilliz för sista föreställningen på Kvarteret skatan åker till Laholm, typ ensamma i salong 1, längst upp i mitten och vi garvar som hästar hela filmen. Satan vilken film, alla måste se den! Nu ska jag tvångsblunda, inventeringen startar om 6 timmar, gött mos.

LIGGER VÅGRÄTT OCH HAR DET FINT.

Jag ska bo i sängen hela dagen, inte anstränga mej ett piss, äta pizza och bygga på mitt nya beroende genom att smaska på en och en annan saltgurka. Det lät lite snuskigt men nyss tittade jag på en dokumentär om en tjej som är beroende att käka tvättmedel, då kände jag mej helt normal igen. Sen jag har ju härligt sällskap (se bild nedan) så det här blir en pangdag! Man vet att man är extremt bakis när man duschat med solbrillor, spytt med solbrillor och sover med solbrillor, när solen inte skiner, man är inomhus och inte en lampa är tänd. Nu ska jag dra något gammalt över mej och smyga ner på stan för att hämta upp lite sushi. Sen ska jag återvända hit och fokusera på att bara ligga jäääävligt vågrätt. Så ska en ledig dag tas!

YES.

Tvåmannafest är sjukt underskattat. Vi kör moderndans och låter tant boye i läggan under smaka bas. Alex tyckte jag skulle skaffa INSTAGRAM för det var THE shit, men jag fattar inget, heter anniemellstrom i alla fall. Nu daskar alex mej på skinnbrallan så det bränns dags att dansa schottis!

KÖTT.

Om sju timmar möts vi igen, jag och doktor Vladislav. Femtiotolfte återbesöket efter andra knäoperationen. Om jag inte kan sträcka ut mitt ben helt imorgon väntar, jag citerar, "jag ska söva dej igen, någon håller i dej och jag knäcker det" följt av lite ryskt mummel. Så nu jävlar körs det knäövningar och sträcks ben för glatta livet. Håll en tumme eller två för att mitt stackars invalida knä håller måttet imorgon! En till operation och jag drar till kolmården på tigersafari, vevar ner rutan och donerar.

ALL STAR.

Idag fick jag ett par nya Converse i present av Davvas snälla mamma, jag placerade dom bredvid sina förfäder. Ett par erfarna livsnjutare som smakat jord på allt från sonispheres backstageområde till äkta Ockelbomark till en att övernattning, dränkta i saltvatten, i en gummibåt bredvid en yacht i Malaysia. Sen kommer färskingarna, direkt från New york, glansiga, osnörade och har ingen aning om att livet just har börjat. Nästan att man fäller en tår av nostalgi såhär på kvällskvisten.

MAVERICKS.

YOU CAN'T ALWAYS GET WHAT YOU WANT. BUT IF YOU TRY SOMETIMES YOU MIGHT FIND, YOU GET WHAT YOU NEED.

 

Nu har jag ett helt gäng hombres på rajraj i huvudstaden som precis checkade in på något flådigt ställe. Och här ligger jag i kojsen med klockan ställd på alldeles för tidigt för en söndag, redo att öppna portarna till butiken. Det är bra - för arbetet, för min plånbok med bulimi och för min ålderdom som måste lära sej att man inte kan delta på vareviga fest.

Ska sanningen fram hade jag tagit första bästa tåg efter stängning, kört markooliodansen på Collage vid det här laget för att sen somna någon timme på en soffa innan jag tar 07.30 tåget hem, dunkar i mej några burkar cola och säljer jeans likt en gud, OM det inte vore för att min enormt förståndiga vän Lisa förbjöd mej från att komma på hennes egen inflyttningsfest på grund av min ostabila situation.

Så jag drog iväg på mat&mello-fest med släkten istället. Småkottarna fyllde fjortis, farbror fyllde lite mer, alla röstade på Danny (utom pappa som citerade Ranelid hela kvällen), Loreen vann och nu har jag en 192cm lång lillebror på soffan som inte kan sova. Och det var det.

I'M SHIPPING UP TO BOSTON.

NEVER HAD A BAD TIME IN LEVI'S.

Runt 01.30 har jag min primetime på dygnet, då är jag on fire och väldigt filosofisk. Inatt kom jag på att jag skulle städa garderoben. Det här hittade jag på golvet..

1. En del av samlingen av Levi's brallor. 23 par grävde jag fram från golvet, älskar dom till bitar varenda en.

2. Favoritmodellen - 112, sitter som ett jävla smäck och jag har varje tvätt jag lyckats hitta.

3. Det dyraste Levi's plagget jag köpt -  (trots att den var sänkt 1000 spänn), men behöver jag ens förklara?

4.  Plagget jag aldrig kommer kasta - Jävulskt vacker. När jag blir för fet ska jag sova med den under kudden.

5. Några minuter senare hade jag alltså grävt fram en hel hög annat än jeans också..

6. Coolaste plagget - en väst jag klippt till av en jacka. Används till för mycket för att det ska vara hälsosamt.

7. Framsidan på västen.

8. Värdefullaste plagget - 501XX big E Selvage Original (säger ingen någonting, men om vi säger så att dom är fett vintage och skitsvåra att få tag på) ligger på flera lax på ebay, runt 140 spänn gav jag. Helt stört.

9. Mest använda - plånkan.

10. Bästa tishan - från tiden man var för liten för att egentligen betala 300 spänn för en t-shirt.

11. Värsta kapet - 20 spänn på röda korset. Jordens bästa shorts.

12. Klarar mej inte utan - varje gång dom används sönder måste jag ha nya exakt likadana, om dom så beställs från Danmark, England eller USA. Bölade skämmigt mycket när min mor smygkastade mina första.

13. Allt Levi's jag hittade i garderoben (förrutom levi's-trosorna, det känns ju bara överpsycho att äga så dom kunde jag ju bara inte slänga med). Överlag efter mina få 20 levnadsår så känner jag att jag hittills har ett sunt förhållande till mitt favoritmärke. Sen ligger det ju en hel del mer i tvätten, på andra golv, i mina garderober hemma hos mamma&pappa och sådär..

PIECE OF YOUR ACTION.

 

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN.

Idag har man skött sin plikt som kvinna. Gått upp i ottan, vinkat av sin karl på väg till arbetet och tvättat och tumlat 6 maskiner som ska ligga färdigvikt när han kommer hem.

Eller inte.

Jag hade inga rena trosor. Inte ens någon skämmigt avdankad bomullshistoria. Så jag släpade mej upp vid sju (enda lediga tvätt-tiden innan helgen), knölade in en maskin, sov som en gris när davva åkte till jobbet och har fettat lös på soffan/tagit "powernaps" i 8 timmar medan jag en gång i timmen tog på mej gorilla-tofflorna och likt en zombie tog hissen upp och hävde i ett nytt lass. Sen sket jag i allt, åt färdigfrysta potatisbullar och tittade på en hel säsong av glamourama.

För det är precis vad internationella kvinnodagen handlar om, ingenting vettigt. En högtid så att man ska komma ihåg hur förtryckt och jävligt ens könsliga medmänniskor har haft det. Fan vad opepp. En dag på hela året känns ju automatiskt som att männen får dom andra 364. Nääähääepp, tills dom langar fram en internationell jämställdhetsdsag så känner Annie Mellström att det är extremt mycket mer intressant med kanelbullens dag, då får man i alla fall en bulle.

 

MEN SKÖN-T.

Här har man jordens sovmorgon och så man vaknar klockan tio av att hela lägenheten vibrerar (nämnas är att alla väggar är betong och det låter som fan) och man tror att det är tredje världskriget. En timme och 40 minuter senare kan jag lämna min kuddbunker, ta ur hörlurarna och går utanför dörren. TACK FAMILJEN HOLGERSSON FÖR ATT NI RENOVERAR BADRUMMET PÅ MIN LEDIGA DAG.

WHERE AMAZING HAPPENS.

2 fruntimmer i sina bästa år, 9 timmar, Ikea-köttbullar med extra sås, 80 kartonger och runt 900 tjusiga vårplagg uppackade. Riktigt härlig dag på jobbet idag. Men så jävla skönt i sängen nu, skojar inte.

AVLIDER.

Sitter på bussen på väg till jobbet och har en smärta likt helvetets eldar i nacken.Tappar jag något på golvet idag, ja då är det kört. Man börjar bli till åren alltså.

SOUNDS LIKE HELL, LOOKS LIKE HEAVEN.

När man inte trodde att det kunde bli vildare än två artonåringar som efter att hällt i sej tequila på toan står längst fram och öser utan morgondag - En skogstokig brud på tjockaste, längsta och hårigaste killens axlar blir ihälld jack från scenen så mobilen i bh:n dör av fuktskada samtidigt som hon tar på Mustasch mustasch. En annan skogstokig brud som greppar tag i sångaren och vrålhånglar upp halva Mustasch mustasch från scenen.

 

Två år senare och två år förståndigare möts vi igen - det slutar med att vi hamnar längst fram och headbangar järnet, Ralf hoppar ner från scenen och ger oss varsin kysstjottablängare, väser snygging du är min ikväll, för att sen avsluta med att skänka en färsk pungsvett handduk rätt i fejjan och vid autografbordet skrika att vi härliga brudar fan ska med till logen sen. Signad med guldautografer och hjärtan från skinkan och uppåt, mosade revben, svullen hals, whiplash nackar och härliga blåmärken. För två år senare och två år förståndigare, lite öl, några jävligt bra låtar och ett gäng rockfarsor från göteborg, ser vi inte röken av ett enda satans vuxenpoäng..

 

 

THE CHALLENGER.

Sitter på tåget på väg norrut och smyghinkar som på den gamla goda tiden. Tågtanten spatserar som en hök, redo att kasta av mej i skogen. Men det skiter man väl i, för ikväll är det MUSTASCH i Bollnäs. Sist blev legendariska och sinnessjuka storys skapta som kommer föras vidare i generation efter generation. Och likt ikväll så startades den smyghinkandes på tåget..

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/356612/images/2012/pic_192273723.jpg" class="image">

RED TAB.

En smårutten men charmig långkjol för 40 svenska dollares blev väska och en stenpimpad kalender.

A DAY OFF.

Startade dagen med att lära duden på Mingel hur man slänger ihop en Is-chailatte, det tog ett tag med tanke på att han var ironisk och jag var nyvaken. Efter fika nummer ett och att Mai löste mitt problem stor-släkt-somalier-som-delat-ut-mitt-telefonnummer-till-alla-dom-känner-och-har-telefonterroriserat-mej-med-19-samtal-på-32 timmar-för-att-komma-och-kolla-på-min-lägenhet, så lyste solen igen och det blev second hand runda och långprommis runt hela brynäs och halva söder. Fika nummer två och en syjunta senare så hände något helt sjukt (drar hela galna historien imorgon) vilket ledde till fika nummer tre. Efter en återhämtning åkte Davva och jag på raggarrunda i legobilen, storhandlade och hittade mitt vackra julpynt i bakluckan som David tyckte att vi skulle donera till ett skjul på en parkering. Det tyckte inte jag men jag fick välja lingbolimpa till frukostmacka så det var bara att bita i läppen och gilla läget att polkastångens nya hem är Willys lilla kundvagnsgarage. Så kan det gå.

anniemellstrom@gmail.com

Annie, 21, Yeeeha.


BEEN THERE DONE THAT GOT THE T-SHIRT.
Accept
AC/DC
Adept
Alice Cooper
Anthrax
Backyard Babies
Billion dollar babies
Black label society
Bullet
Bullet for my valentine
Danzing
Entombed
Foo Fighters
Graveyard
Hammerfall
Hardcore superstars
Helloween
Iggy and the stooges
Imperial State Electric
Iron Maiden
Johnossi
Judas Priest
Kansas
Mando diao
Mustasch
Mötley crue
Nicke Borg
Opeth
Ozzy Osbourne
Papa roach
Queens of the stone age
Rival sons
Rob Zombie
Sahara Hotnights
Saxon
Slayer
Sugarplum Fairy
The Cult
The Darkness
The Hellacopters
The Hives
The Scrags
Thin Lizzy
Volbeat
Whitesnake